Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Eljegyzés képes leírás - Esküvő.tlap.hu
részletek »

Eljegyzés - Esküvő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eskuvo.tlap.hu » Eljegyzés
Keresés
Találatok száma - 6 db
Az eljegyzés

Az eljegyzés

Az 1897-es Pallas Nagy Lexikona szerint: "Eljegyzés" (sposalia), másképpen jegyváltás, kézfogás, házasság iránt kötött szerződés; jogilag kötelező házassági ígéret. A házasságkötéshez az eljegyzés nem szükséges; a felek eljegyzés nélkül is közvetlenül léphetnek házasságra. Az eljegyzés jogi hatását illetőleg a házasságkötésre való kötelezettség polgárilag és egyházjogilag is csak erkölcsi, nem jogi.

Családi összejövetel

Családi összejövetel

Szomorú dolog, hogy manapság egyre kevésbé divat. A fiatalok mutatkozzanak be a leendő párjuk szülei és rokonai előtt. Illendő először a fiatal-embernek a leány szüleit meglátogatni. Az első látogatás általában nem a leánykéréssel zárul. Folytatódjanak a kölcsönös látogatások a fiatalok részéről. A leendő örömszülők is ha tehetik többször is találkozzanak. A házasságról tudjanak a rokonok és a baráti kör tagjai.

Eljegyzés 1X1

Eljegyzés 1X1

Hogyan kérjük meg kedvesünk kezét?Eljegyzési útmutató leendő vőlegényeknek: Gondolj rá. Miután ez kedvesed számára százszor fontosabb, mint neked, pl. biztos lehetsz benne, hogy ezerszer elmeséli barátnőinek, ezért vedd figyelembe mit is szeretne. Valószínűleg már elejtett egy-két megjegyzést arról, mit és hogyan kedvel, csak figyelj rá! Az időzítés minden. Azon túl, hogy hogyan teszed fel a kérdést, legalább annyira fontos hogy mikor. Ha kedvesed októberi esküvőről álmodozik, legalább egy évvel a tervezett esküvő előtt érdemes a nagy kérdést feltenni. Ha Valentin napon kéred meg, elegendő időd lesz akár egy nyári esküvő kivitelezésére is.

Eljegyzés illemtana

Eljegyzés illemtana

A kisebbfajta lakodalomtól az eljegyzési szertartás elhagyásáig számos szokás van divatban, ami a XXI. századi lánykérést illeti. Az eljegyzési szokások sokat változtak az elmúlt években - ez derül ki a szakfolyóiratokból.

Tippek, tanácsok lánykéréshez

Tippek, tanácsok lánykéréshez

Lánykérésnél önmagában a gyűrű és a nagy kérdés sok esetben kevés, ugyanis a nők 73 százaléka csalódott, milyen fantáziátlanul kérte meg a kezét a párja. A Meglepkék csapata szívesen segít a kevésbé találékony lovagoknak. Oldalunkon számos különleges ötlettel szolgálunk azoknak, akik nem tudják, hogyan kérjék meg szívük hölgyének kezét. A lehetőségek meglehetősen változatosak. Csak néhány ízelítő az ötletek közül: leánykérés ejtőernyős tandemugrással fűszerezve, leánykérés cápák között, leánykérés helikopteres városnézés közben, esti séta a parkban tűzijátékkal és zenekarral, romantikus hajókázás, leánykérés szerenáddal, vagy akár fehér lovon. A lényeg, hogy minden hölgy örök életre emlékezik arra, miként kérted meg kedvesed, párod kezét. Tehát a lehetőségekhez és képességeidhez mérten tedd a legemlékezetesebbé ezt a pillanatot, mert örökre szól!

Vers eljegyzésre

Vers eljegyzésre

Úgy érzem minden lélegzet vételed, mintha enyém volna, mintha engem pihentetne szemeidnek minden pislantása. Csak ha velem létezel, szárnyalón csak úgy létezhetem, s te is velem, csak ha érzed, éhezel nélkülem.

Tuti menü