Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Esküvői babonák, szertartások képes leírás - Esküvő.tlap.hu
részletek »

Esküvői babonák, szertartások - Esküvő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eskuvo.tlap.hu » Esküvői babonák, szertartások
Keresés
Találatok száma - 4 db
30 legfontosabb babona

30 legfontosabb babona

Ezoterikus Stúdiónk 15 éve működik, ma már a jóslás - kártyajóslás - sorselemzés - számmisztika - asztrológia - horoszkóp készítés mellett szolgáltatási körünket is jelentősen kibővítettük, számos kiváló és a szakmában elismert emberrel dolgozunk együtt. Ha ezoterikus témával kapcsolatban kérdése van, nálunk jó helyen jár! sorselemzés,jós,jóslás,jósnö,kártyavetés ,kártyajóslás,rúna,rúnajóslás,kártyavetö , cigánykártya,ezoterika,ezoteria,ezotéria , feng,shui,iránytű,bagua,jin,jang,rendezv é ny,ji king,álomfejtés,álom,álmok,tenyérjóslás, boszorkánytábla,horoszkóp körömtan,asztrológia,asztrológus,aszcend ens,aszcendensek,tanfolyam,számmisztika, n umerológia,számmisztikus,szövés,szönyeg, g rafológia,grafológus,bella,chiromantia,c i gánykártya,tarot,tarott,boszorkány,jósda , médium,symbolon,csillagjóslás,karma,kelt a ,azték,szerelem,párkapcsolat,jósvonal,ho r oszkópvonal,hexagram,misztika,mágia,hold h oroszkóp,jövő,jövőlátó,jövőlátás,szerenc s esüti,kávézacc,tenyérjóslás,tenyérelemzé s ,babona,boszorkány,bella,nora,nóra,horos z kóp,horoszkópok,aszcendens,ascendens,hol d horoszkóp,hold horoszkóp,kínai horoszkóp,napi horoszkóp,horoszkópkészítés,horoszkóp készítés,szerelmi horoszkóp,szexhoroszkóp,szex horoszkóp,párhoros

Esküvői babonák-Astronet

Esküvői babonák-Astronet

Az igazi nagy lagzikon nemcsak gyűrűváltás van és csokordobálás, hanem rizs- és rózsaszirom-szórás, menyasszonytánc, cseréptörés, küszöbön átemelés is. Anélkül, hogy az ifjú pár tudná, mi mire jó, mit szimbolizál, mi ellen próbál hatni. Íme, egy - közel sem teljes - esküvői babona-szótár.

Esküvői hagyományok, babonák

Esküvői hagyományok, babonák

Mint az ember életének fontosabb eseményeire, az esküvő napjára is számtalan hiedelem vonatkozik, sok babona, illetve hagyomány rögzült. Vannak olyan hagyományok, amelyek szépek és jó ha ismeritek őket. Ugyanakkor sok olyan babona is kötődik ehhez az eseményhez, hogy ha mindegyiknek meg szeretnétek felelni jobb, ha ki sem mozdultok az esküvő napján otthonról. Ezért mindenki saját belátása szerint döntse el: figyelembe veszi őket, vagy sem, melyikkel tud, vagy akar azonosulni, melyikkel nem. A menyasszony kezének megkérése Régen a vőlegény a lány apjának engedélyét kérte a lánya elvételére, amely alkalommal a hozomány megvitatására is sor került. Mára már ez a fajta lánykérés nem jellemző. A tradicionális szokásokat követők az esküvői ceremónia részeként a vőféllyel mennek a menyasszonyért és kérik ki a háztól.

Házasságkötés cselekményei

Házasságkötés cselekményei

A leánykérés célja a lányos család és a lány házasságra való hajlandóságának felderítése volt. Mindig a lányos háznál történt, ahová ünnepélyesen elvonult egy vagy több felkért személy a házasulandó legény, illetve annak szülei képviseletében: kérő, rokonok esetleg együtt is mehettek a szülőkkel, a legénnyel. A leánykérés időpontjául legtöbb helyütt az esti órákat említik, olykor a kora reggelt, amikor biztos, hogy otthon vannak, s amikor kevésbé látták meg, akikre nem tartozott. A leánykérés történhetett első lépésként is, minden korábbi kapcsolat, előkészítés nélkül. Ilyen eljárásmódról tudósít már idézett szerzőnk Gömörből, 1827-ből. A leírás, amit a párválasztás tárgyalásánál idéztünk, az egyik klasszikus példánk a két fiatal személyének, akaratának mellőzésével történt leánykérésre.

Tuti menü